Färgsättning kök

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Gräddvit? (ej vi som målat)

Angränsande rum : Vitpeppar. Pale Linden.

Hej! Vi ska renovera vårat funkiskök och därmed även måla om luckor + stommar. Vi tänker oss att vi målar in stommarna i samma kulör som luckor och vill gärna ha olika kulörer på under- resp ökverskåp. Högskåp målas i samma kulör som undrrskåpen. Med olika kulör tänker vi närliggande nyanser, där en mörkare är på underskåpen och en ljusare på överskåp. Vi önskar även tips på väggfärg som passar till skåpen. Obs, golv, bänkskivor och kakel ska bytas.

02/05/2024 21:48:51

Kommentar

Exempel på golv som vi tänker oss plus bild på hur vi menar med olika kulörer dvs närstående. Måste ej vara blå (men kan vara möjligt!), skickar även med en bild på grönt kök som vi tycker är fint.

02/05/2024 21:52:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hade målat alla skåp och luckor i en kulör. Det blir lugnare och mer sammanhållet. Alternativt måla överskåp och luckor till dessa i samma kulör som väggarna.

Kika tex på  LADY 1931 Kokos till överskåp och väggar och  LADY 8302 Lagerträd till nederskåp. Alternativt  LADY 4894 Ocean Air till nederskåp och  LADY 1024 Tidlös till väggar och överskåp.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ser nu att ni har  LADY 8282 Vitpeppar i angränsande rum. Kika därför på  LADY 1024 Tidlös till väggar och överskåp även till de gröna luckorna.

Provmåla

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top