In- och utvändigt

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : Vita (Ska målas om)

Angränsande rum : Vita (Ska målas om)

Jag skriver till er med förhoppningen om att få skräddarsydda rekommendationer för färgval från Tyrilin-katalogen och eventuellt andra kataloger för att skapa en harmonisk inredning som ger en känsla av lugn, behag och ro. Vi är stora beundrare av färgerna och estetiken i er Tyrilin-katalog och skulle gärna använda färgval därifrån för att förverkliga vår vision för vårt hem. Vi planerar att måla om allt och önskar att vårt hem ska spegla den lugnande känslan av naturen även på insidan. Men vi är även öppna för att utforska färgalternativ från era andra kataloger om det finns andra färger som skulle passa våra behov och önskemål. Kan ni rekommendera färgkombinationer eller ge oss råd om hur vi kan använda olika nyanser från Tyrilin-katalogen och eventuellt andra kataloger för att skapa den önskade känslan av harmoni och lugn i vårt hem? Er expertis och vägledning skulle vara mycket uppskattad när det gäller färgval och inredning. Tack på förhand för er hjälp och support.

02/05/2024 19:32:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt.

Interiört. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Exteriört. Vad har fönster, dörrar och ev garageport för färgkoder, om dessa ej ska målas?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika! Allt är väldigt slitet och gammalt så vi kommer måla alla detaljer. :) Vi är lite allergiska mot att ha allt för röda toner i färgerna. De färger vi har i vår lägenhet nu är Space och Sand. (Supermatt) De är väldigt behagliga färger tycker vi.

05/05/2024 09:33:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack. 

Interiört. Har du en planlösning att ladda upp så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Det går bra med en egenritad.

Återkom gärna med denna samt vad ni gillar för färger:)

Exteriört. Utifrån dina bilder så upplever jag att fasaden är täckmålad. Kommer ni att byta fasad eller slipa ner den gula färgen för att kunna lasera fasaden med Tyrilin i stället?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Vi tycker om JOTUN SPACE. och även de som rekommenderas till den kulören. Se denna länk: https://www.ladyinspirationsblogg.se/neutral-bas-med-varma-kulorinslag/. Vi planerar inte att byta fasad eftersom huset kommer att rivas om cirka 5–7 år. Vi vill helst undvika att slipa, men om det är nödvändigt för att uppnå önskad effekt, är vi beredda att göra det. Kan du ge två förslag, ett för täckmålning och ett för Tyrilin? Bifogar planritningen.

07/05/2024 21:59:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Interiört. Kika på  LADY 1931 Kokos  LADY 10678 Space eller  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus till köksluckor och väggar i köket. Måla alltså samma kulör på både väggar och köksskåp. Det ger ett lugnare intryck. 

Måla sovrummen i  LADY 12075 Soothing Beige,  LADY 8302 Lagerträd,  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 11173 Humble Yellow eller  LADY 10966 Almond Beige.

Måla tak, fönster, dörrar och listverk i  LADY 1624 Lätthet.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Exteriört. Jag hade täckmålat fasaden. Det är ett stort jobb att slipa ner fasaden så att underlaget är helt trärent.

Jag tycker att ert hus skulle  klä i grönt. Kika tex på  JOTUN 7653 Stockholmsgrön eller  JOTUN 7053 Lärdal till fasaden. Måla alla detaljer som idag är vita, vindskivor, knutbrärdor, fönster och foder och även fönsterluckor i  JOTUN 1024 Tidlös. Grundmur målas i  JOTUN 1462 Grå Skiffer

Provmåla på skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. 

Träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder målas med DEMIDEKK Infinity eller den mattare DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönsterluckor, fönster och dörrar målas med DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med JOTUN DryTech Murfärg.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top