Välja kulörer

Kategorier:

- Hall

- Övrigt

Hej! Vi planerar renovera våran hall och måla om i vår trapp som är i anslutning till hallen. Vi planerar bygga en platsbyggd bänk som har samma bröstpanel som går på väggarna samt byta ut spegeldörrarna mot platsbyggda garderober. Vi kommer även byta golvet i hallen. Vi är själva inne på grönt i hallen och att gå mot rosa/persikotoner i trappen men har inte bestämt oss och är öppna för andra färgkombinationer. Vi bor i en norrbottensgård och i dagsläget är dem flesta väggarna och taken målade i gammeldags vit (vet ej NCS-koden). Vi är inte negativa mot att måla om bröstpanelen eller taket heller. Vi har funderat på några färger men är lite rädda för att det ska bli för mörkt då vi bor uppe i norrbotten där stor del av året har vi inte så mycket solljus. Tacksam för lite rådgivning om vilka kulörer som hade passat med varandra och vad vi kan tänka på att undvika eller vad vi ska tänka på att göra! Anslutande rum är vårat kök där vi planerar tapetsera med Boråstapet blomsterhav 2054.

02/05/2024 08:32:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika! Färgkoden på fönster och köksluckor är s0502-y. Ytterdörren planeras målas om. Angränsande rum är kök Där vi som jag skrev planerar att tapetsera och måla om. Tvättstugan angränsar även till hallen, där har vi "köksluckor" med färgkoden S 0603-G80Y. Tyvärr finns det inte någon planritning på huset då vi är 3e generationen som köper och det har inte gjorts någon ny planritning sedan 70-talet och den ser annorlunda ut idag än vad den gjorde då. I hallen planerar vi att byta golv. Just nu är nog tanken ett vinylklickgolv. Bifogar bild på golvprovet och dens namn. Hör av dig om det är något annat du behöver veta. Vänliga hälsningar Emma

05/05/2024 10:44:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du även en planlösning att ladda upp så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Det går bra med en egenritad.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top