Färgsättning sekelskiftetshus

Kategorier:

- Hus

Grundmur och tak :

Hej Vi ska måla om vårt faluröda hus så det blir ljust med mörkare knutar. Tanken är någon ljus varmgrå färg på fasaden och ett par nyanser mörkare på knutar och foder . Fönstren är vita och dörrar planeras i en grön färg. Taket är rött tegel. Första tanken är ljus antik eller tidlös på fasaden och antik grå På knutar etc. Dörrar ev dewy green. Vi har provsmålat på huset men är lite rädd att det blir för vitt och kallt men vill samtyinte dra för mycket mot beige. Kan du råda?

23/04/2024 07:18:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Vilket fantastiskt hus:) 

Jag hjälper dig gärna men här behöver jag lite mer info. Vad har ni för färgkod på era fönster, dörrar och ev garageport, om dessa ej ska målas? Det påverkar vad som blir fint?

Vilken typ av färg är huset målat med idag? Slamfärg?

Återkom med detta så hjälper jag dig vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Tack för ditt svar :) Även fönster ska målas och dem vill vi ha i en vit kulör, tror det är öggvit vi har nu. Vi har inget garage så det som ska målas är husets fasad, knutar, foder, vindskivor och dörrar. Vår första tanke var Tidlös eller Ljus antikgrå på fasaden och Antikgrå på knutar och foder men har nu även sneglat på kulören Pärlgrå på fasad och Balmy grey på knutar foder. Vill som sagt inte ha en beige känska men inte helleer för kallt. Vi har slamfärg nu och jag vet att det inte är en optimal grund men vi har hittat en målare som ska borsta ner färgen till grunden så hoppas att det blir bra ändå. Det vi önskar är ett mer elegant uttryck på huset men vill såklart behålla den gamla känslan. MVH Madeleine

25/04/2024 13:47:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Vet inte om du har sett huset på framsidan på vår nya färgkarta men kika gärna på 10293 Ljus Hampa till fasaden,  JOTUN 10416 Pärlvit till fönstren och  JOTUN 0546 Vika till vindskivor, knutbrädor ovh foder. Man kan också tänka sig att måla tvärtom alltså Ljus Hampa till fasaden men Vika på fönstren och Pärlvit på vindskivor, knutbrädor och foder. Verandan i ett plan hade jag målat i en kulör, både fasaddel och fönster, antingen i Pärlvit eller i Vika. Verandan i två plan målas lika övriga delar av huset.

Vill du ha ett ljusare alternativ så kika på  JOTUN 0182 Pärlgrå till fasaden, 1283 Ljus Grå Umbra till vindskivor, knutbrädor och foder och  JOTUN 1105 Villavit till fönstren. Verandan i Ljus Grå Umbra, fönster och fasad.

Kika även på  JOTUN 0182 Pärlgrå till fasaden, 8426 Dewy Green till fönster och verandan (fönster och panel) och  JOTUN 1105 Villavit till vindskivor, knutbrädor och foder.

Provmåla dessa alternativ på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs tillsammans mot ert hus. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity eller  DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top