Kulörval

Kategorier:

- Hus

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Vi har ett hus från 60-talet med kortsidor i rött tegel, vita fäster och dörrar. Och nu ska vi byta träfasad och funderar mycket på färgval. Är inne på någon grön ton med en matchande grön ton på fönsterfoder. Letar inspiration. Har ni något vi kan kolla på?

20/04/2024 21:21:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Har du möjligen en bild på ditt hus att ladda upp så vore det toppen?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Här kommer en bild på vårt hus. Samt en bild från er hemsida med ett hus vi tycker har vackra färger. Men vi har svårt att se framför oss vad som blir bra till teglet och det svarta taket. Ni har inte möjlighet att lägga in färger på vår bild för en uppfattning?

23/04/2024 21:05:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du även en färgkod på fönster, dörrar och ev garageport, om dessa ej ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vad som blir snyggt på fasaden.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Håller upp färgprover och tycker klassisk vit är närmst.

26/04/2024 18:59:25

Svar:

Här är två andra hus där färgerna tilltalar oss

27/04/2024 13:31:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på JOTUN 8426 Dewy Green eller 8413 Herrgårdsgrön till träfasaden, vindskivor, knutbrädor och foder. Måla alltså detaljerna i samma kulör som träfasaden. Det blir lugnare och mer sammanhållet och passar huset. 

Kika även på en beige ton som tex  JOTUN 1141 Natural Beige eller JOTUN 1283 Ljus Grå Umbra till fasad, vindskivor, knutbrädor och foder.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på oliks sidor av huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med DEMIDEKK Infinity eller den mattare DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med DEMIDEKK Infinity Details.

Grundmuren målas med JOTUN DryTech Murfärg.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top